sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
Hiihtäjä hiihtää peltoladulla Pöytyällä
 
 

Liikunta

Liikuntatoimen tavoitteena on hyvinvoiva pöytyäläinen, joka liikkuu sekä rakennetuissa - että luonnonympäristöissä. Liikuntatoimi pyrkii tavoitteeseensa järjestämällä itse liikuntatoimintaa, tukemalla urheiluseuratyötä sekä ylläpitämällä liikuntapaikkoja. Liikuntaa edistetään kattavalla yhteistyöllä. Kumppaneita löytyy kolmannen sektorin toimijoista, kunnan eri hallintokunnista sekä seutukunnan että maakunnan muiden kuntien ja kuntayhtymien joukosta.

Ajankohtaista

Yli 65-vuotiaiden kesäliikunnat keskiviikkoisin

Ikiliikkujat - liikuntaa yli kuntarajojen on Loimaan kaupungin ja Pöytyän kunnan yhteinen kehittämishanke. Hankkeen myötä kesä-heinäkuussa järjestetään keskiviikkoisin (5.6.-31.7.) ulkoliikuntaa yli 65-vuotiaille. Paikkoina Yläneen yhtenäiskoulun piha-alue klo 9.00-10.00, Riihikoskella Riihikodin ulkokuntosali klo 10.45-11.45 ja Kyrössä Elisenvaaran oppimiskeskuksen piha-alue (kokoontuminen A-oven luona) klo 12.45-13.45. Mellilässä ryhmä kokoontuu kuntosalin edustalla klo 14.15-15.15. Pieni tihku ei haittaa, mutta rankkasateella tunnit perutaan. Tunnit ovat osallistujille maksuttomia.

Sisäliikuntatilojen käyttövuorot 2024-25

Haku on päättnyt. Haettavina olivat Auranmaan taitotalon liikuntasalin, Elisenvaaran oppimiskeskuksen liikuntasalin ja kuntosalin, Elisenvaaran yhtenäiskoulun Kyrön yksikön liikuntasalin, Kisariihen liikunta- ja monitoimisalin sekä Yläneen yhtenäiskoulun juhlasalin ja palloiluhallin vakiovuorot.

Vapaiksi jääneitä vuoroja voi kysellä liikuntakoordinaattori Markus Salolta.


Kyrön kuntosali on kesätauolla

Sali on avoinna taas elokuusta lähtien ma-to klo 18-20. Yleisiä vuoroja on mahdollista käyttää joko ostamalla kausikortti tai maksamalla kertamaksu käteisellä. Syyskauden 2024 voimassa oleva kortti maksaa aikuisilta 45 euroa ja kertamaksu on 5 euroa. Alle 18-vuotiaat (v. 2006 ja myöhemmin syntyneet) voivat käyttää kuntosalia maksutta.

Kausikortin hankkiminen onnistuu oheisen Webropol-linkin kautta. Lomakkeen täytettyäsi paina Ilmoittaudu-painiketta. Kausikortin maksaminen tapahtuu keväällä lähetettävää laskua vastaan. Kausikortti on saatavilla salilta. Kortteja tulostetaan noin kahden-kolmen viikon välein. Jatkossakin jokaisen kävijän on kirjoitettava nimensä kävijävihkoon.

Kuntosalin kausikortin tilauslomake

Sali toimii Elisenvaaran oppimiskeskuksen tiloissa, osoitteessa Kyröntie 16. Kulku tapahtuu A-ovesta, joka sijaitsee Kyröntieltä katsottaessa rakennuksen vasemmassa päädyssä. Parkkialue löytyy samoilla ohjeilla. Salin yhteydessä olevat puku- ja pesutilat ovat kuntoilijoiden käytössä.

Liikuntapaikkojen kehittämistyöryhmä

Yhteisöllisyyslautakunnan aloitteesta perustettu työryhmä on aloittanut toimintansa. Ryhmän puheenjohtajana toimii Miia Lehtonen ja sihteerinä liikuntakoordinaattori Markus Salo. Ryhmän täydentävät kunnanhallituksen edustaja Veikko Niittymaa, kunnanjohtaja Mika Joki, teknisen lautakunnan edustaja Karri Kinisjärvi sekä kiinteistöpäällikkö Jukka Ojanen.

Ohessa syksyllä 2020 vuosiksi 2021-23 tehty investointisuunnitelma sekä toteuma sen ja muiden liikuntapaikkahankkeiden osalta. Työryhmä päivittää keräämänsä tiedon pohjalta suunnitelmaa ja seuraa sen toteutumista. 

 

 

Liikuntatoimen käyntiosoite:
Kehityksentie 6, 21800 Kyrö

 

Markus Salo
liikuntakoordinaattori
puh. 040 054 7583
markus.salo(a)poytya.fi

 
x