sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
fiiliskuva
 
markus-salo-1.png
 

Kuka ja mitä?

Markus Salo - liikuntakoordinaattori

Nimikekin on vaihtunut 20-vuoden aikana liikunnanohjaajasta liikuntasihteeriin, josta tuli taasen liikunnanohjaaja ja nyt on vuoden ollut liikuntakoordinaattori. Työ on kuitenkin säilynyt samana, puolet ajasta varsinaista liikunnan ohjaamista ja toinen puoli on koordinointia ja hallinnointia.

Markus liikuttaa kuntalaisia eskareista ikäihmisiin (kuusivuotiaista eteenpäin).

Muita liikuntapuolen toimijoita kunnan alueella on koulut ja kansalaisopistot, sekä tietenkin harrastusseurat, joita Pöytyällä on lukuisa joukko. 

Liikuttamisen lajeina minulla on sähly ja vähemmän tunnettu Parkour, johon liikuntasalit tarjoavat hyvät puitteet. Muita lajeja on punttisali ja tuolijumppa.

Jo neljä vuotta on pyörinyt myös hyväkuntoisten seniorien viikkoryhmä, jossa pelit vaihtuvat sulkapallon, pingiksen, koripallon, lentopallon ja käsipallon välillä. Toinen puoli ajasta on sitten aina lihaskuntoharjoitteita. Nostaisin myös kansalaisopiston monipuolisen tarjonnan tutustumisen arvoiseksi vaihtoehdoksi.

Parasta työssäsi?

Kun liikuntatoimi liikuttaa ihmisiä, ovat he siellä vapaaehtoisesti ja heistä näkyy liikkumisen ilo. Viikottaisen ohjelman vaihtelevuus tuo työhöni lisämielekkyyttä

Mieleen jäänein muisto työn ääreltä?

Omalle kohdalle osunut 15-min kuuluisuus. Koronan ollessa pahimmillaan vedin vanhusten tuolijumppaa. He istuivat sisällä yhteistilassa ja minä istuin tuolilla ikkunan takana ulkona. Ja koska tuoli piti saada riittävän korkealle, niin istuin sen tuolin kanssa sitten pöydän päällä.

Jumppa meni hyvin ja siitä jopa otettiin kuva kunnan sivuille.

Pari päivää tämän jälkeen Iltalehden toimittaja otti yhteyttä ja halusi tehdä siitä jutun. Sinnehän se sitten painettiin kuvan kera.

Muistan myös hyvin ensimmäisen työviikon jälkeen vapaa-ajalla lätkän parissa sattuneen haaverin, jossa solisluu napsahti poikki. Aloittelin siis työuraani kunnalla käsi kantositeessä. Mahtoivat palkkaajat miettiä, että minkälainen työläinen sitä tulikaan palkattua.

Mitä haluaisit näyttää ulkopaikkakuntalaiselle Pöytyältä?

Vaikka olisi jo tullut muiltakin haastateltavilta vinkkiä, on pakko nostaa Kyösti Iitin enkelipuisto. Se on jotain sellaista, mitä ei vain uskoisi löytyvän keskeltä metsää.

Liikuttamiseen liittyvä paikka on tietenkin upea Kuhankuono reitistöineen.

Mikä on oma lempipaikka?

Harrastan suunnistusta, joten vastaisin yleisesti: Metsä.

Pöytyällä on hyvin vireä suunnistustoiminta ja täällä järjestetään myös kansainvälisiäkin kisoja. Esimerkiksi SM:n yösuunnistuskilpailu, joka tulee parin vuoden päästä Yläneelle.

Tärkein työväline?

Oma keho. Esimerkin näyttäminen on tärkeimpiä ohjaamisen liittyviä asioita, joten oman kehon pitää toimia mallina.

(kuvassa Markus istuu pöydällä vetämässä tuolijumppaa)

 

 

 
x