sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
Kyrön kirjaston julkisivu
 
 

OPISKELU LUKIOSSA

Opiskeluun

Lukio uudistui pidennetyn oppivelvollisuuden ja uuden opetussuunnitelman myötä syksyllä 2021. Lue tarkemmin oppivelvollisuusesitteestämme [pdf] ja tutustu myös lukioomme tarkemmin lukioesitteestämme [pdf]

Hyvinvointiin


Opetustarjonta 

LOPS2021

 • Oppikirjat ja kaikki opiskeluvälineet (myös tietokoneet ja erilaiset ohjelmistolisenssit) ovat laajennetun oppivelvollisuuden piirissä oleville opiskelijoille ilmaisia. Halutessaan kirjoja voi hankkia itse, mutta tuolloin on oltava tarkkana, sillä kustantajilla saattaa olla samannimisiä oppikirjoja myös vanhan opetussuunnitelman kursseille (LOPS2016)
 • Uuden opetussuunnitelman myötä kurssit muuttuivat opintopisteiksi, mutta opetuksen määrä pysyy samana. Lukio-opintojen vähimmäismäärä on 150 opintopistettä.  Tarjottimella voi olla myös useammasta opintojaksosta koottu moduuli. Yhden vanhan opetussuunnitelman mukaisen kurssin pituus on 2 opintopistettä. Samalla myös jaksoja on siirrytty kutsumaan periodeiksi.

Pakolliset opintojaksot (lyhyt matematiikka) 94 opintopistettä
Pakolliset opintojaksot (pitkä matematiikka)102 opintopistettä
Valinnaiset opintojaksot, vähintään20 opintopistettä
Koulukohtaisia opintojaksoja tarjolla127 opintopistettä
Yhteensä vähintään 150 opintopistettä

LOPS2016

  • Lukiossamme on tarjottu ilmaiset oppikirjat jo ennen oppivelvollisuuden laajentamista ja niitä lainataan kurssien alussa opettajalta. Jos hankkii itse oman kirjan, tulee olla erityisen tarkkana, että painos on oikea. Samalta kustantajalta on useita eri painoksia, jotka eivät välttämättä käy kurssilla.
  Pakolliset kurssit (lyhyt matematiikka) 47
  Pakolliset kurssit (pitkä matematiikka)51
  Syventävät kurssit vähintään10
  Soveltavia kursseja
  Yhteensä vähintään75 kurssia

  Muut opintosuoritukset

  Lukio-opintoihin voi sisällyttää myös muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja/opintojaksoja. Ole yhteydessä opinto-ohjaajaan ennen osallistumista, jotta pystymme hankkimaan mahdollisesti tarvittavat oppimateriaalit ajoissa. Yleisimmin lukiolaiset suorittavat niitä näissä ulkopuolisissa oppilaitoksissa: 

  • Turun seudun etärenkaassa on tarjoalla etäopintoina lukiokursseja/-opintojaksoja, jotka ovat automaattisesti hyväksyttäviä Elisenvaaran lukiossa. Niihin kuuluu laaja valikoima meilläkin tarjottavia lukiokursseja/-opintojaksoja ja lisäksi monipuolisesti erilaisia lyhyiden kielten kursseja/-opintojaksoja ja muita meidän päivittäisestä tarjonnastamme puuttuvia kursseja/-opintojaksoja. Opiskelu on maksutonta. Ilmoittautumisohjeet etärenkaan nettisivuilla. 
  • Auranlaakson kansalaisopistossa on tarjolla monenlaista opetusta kielissä ja taito- ja taideaineissa. Opetusta on eri puolilla Auranmaata ja kursseille ilmoittautuminen tapahtuu verkkosivujen kautta. Kielet, kuvataiteet ja ensiapukurssit ovat olleet lukiolaisille suosittuja.  Kursseihin voi sisältyä maksuja - joidenkin kurssien osalta on sovittu, että lukio voi osallistua kustannuksiin.  Kaikki kurssit eivät sovellu lukiossa hyväksiluettaviksi. Varmista hyväksiluettavuus ja kustannukset rehtorilta ennen ilmoittautumista. 
  • Turun iltalukiossa voit opiskella lukiokursseja/-opintojaksoja, jotka ovat automaattisesti hyväksiluettavia lukiossamme. Niihin saatta kuitenkin sisältyä maksuja. Kysy lisää opinto-ohjaajalta.
  • Tutorhousen digiluokassa voit opiskella kieltä, jonka kurssit/opintojaksot eivät Elisenvaaran lukiossa toteudu, voit tiedustella mahdollisuutta suorittaa kurssit/opintojaksot etänä digiluokassa. Lukio voi tällaisessa tilanteessa osallistua kurssimaksuihin. Lisätietoja opinto-ohjaajalta. 
  •  Turun avoimen yliopistoon ja Helsingin avoimeen yliopistoon on räätälöity kursseja, jotka soveltuvat myös lukiolaisille. Opinnoissa on sekä etä- että lähiopetuskursseja. Tutustu valikoimaan oheisten linkkien kautta ja/tai kysy opinto-ohjaajalta lisätietoa ilmoittautumisesta.

  Kurssien hyväksilukemisesta päättää rehtori, mutta monien yhteistyöoppilaitosten kanssa on syntynyt vakiintuneita käytäntöjä, joista osaa antaa ohjeita myös opinto-ohjaaja.


  Oppituntien ajat

  1.  9.00 - 9.45
  2. 9.45 - 10.30
  välitunti 10 min
  3. 10.40 - 11.25
  4. 11.25 - 12.10
  ruokatunti 30 min
  5. 12.40 - 13.25
  välitunti 10 min
  6. 13.35 - 14.20
  7. 14.20 - 15.05
  8. 15.05 - 15.50, tiistaisin ja torstaisin

   

   

   

  Ari Höyssä
  rehtori
  puh. 040 687 1891
  ari.hoyssa(a)poytya.fi

   

  Riitta Lehtopohja
  kanslia/toimistosihteeri
  puh. 040 672 2941
  elisenvaara(a)poytya.fi

   

  Jarkko Onnela
  opinto-ohjaaja
  puh. 040 672 2945
  jarkko.onnela(a)poytya.fi

   

  Seuraa meitä myös somessa:


   
  x