Sisältöön »
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
Huurteisia lehtiä.
 
Kunta ja hallinto
 
 

Kylien neuvottelukunta

Pöytyän kunnan strategiassa Tulevaisuuden kotipesä 2025 on nostettu esille kylien vahvuudet ja yhteistyö kylien kanssa. Erityisen merkittävässä asemassa kehitystyössä on kunnan ja kylien välinen yhteistyö hyvinvoinnin, asukaslähtöisyyden ja aktiivisen yhteisön näkökulmasta.

Pöytyän kunnanhallitus hyväksyi 21.6.2010 elinkeino- ja maaseutulautakunnan esityksen kylien neuvottelukunnan perustamisesta 1.1.2011 lukien. Kylät koettiin kunnan voimavarana.

Vuonna 2018 kylien neuvottelukunnalla on oma menokohta kunnan talousarviossa, ja vuonna 2019 neuvottelukunnan jäsenille maksetaan kokouspalkki

Pöytyän kylien neuvottelukunnan kokoonpano 2018–2021:

YhdistysHenkilöt

Auvaisten kyläyhdistys

Mika Hörkkö
Juha Karjalainen

Haverin kyläyhdistysMarika Lahtinen
Anne Saarenvalta

Heikinsuon kyläyhdistys

Virpi Arvola

Heinijoen kyläyhdistys

Timo Jytilä
Noora Kulmala

Kalikan omakotiyhdistys

Klaus Mäkelä

Karinaisten kyläyhdistys


Kumilan kyläyhdistys

Jaana Tamminen
Ville Arkkila

Kyrön Seudun Kyläyhdistys

Johanna Kärhä
Unto Lehtinen

Mustanojan kyläyhdistys

Anni Lipasti

Pöytyän omakotiyhdistys

Anne Raille
Matti Vesikko

Rahkion kyläyhdistys

Tourulan-Keihäskosken kyläyhdistys

Seppo Mattila
Satu Rintala 

Uudenkartanon kyläyhdistys

MaaritHeikkilä-Harinen
Maria Sankari

Yläneen kyläyhdistysTanja Litmanen
Katja Mahal

Kylien neuvottelukunnan kokouksissa myös

Pöytyän kunnan edustajatMarika Loponen
Esko Tuuppa

yhteisöllisyyslautakunnan edustaja

Marco Netterberg
varalla Marja-Liisa Virtanen

Leader Jokivarsikumppanit

Taina Simola

Varsinais-Suomen kylät ry

Tauno Linkoranta

kylien neuvottelukunnan sihteeri

Taina Myllynen

Kylien kehittämisavustus

Yhteisöllisyyslautakunta jakaa vuosittain kylien kehittämisavustuksia.

Kylät

Kyläesite

Pöytyän kylille on laadittu kyläesite yhteistyössä kylien, kylien neuvottelukunnan sekä Onni kutsuu kylään -hankkeen kanssa, joka toteutettiin vuosina 2007–2013.

Pöytyän kylien neuvottelukunta valmistelee uuden ja ajantasaistetun kyläesitetteen tekemistä 2018 .Kesällä 2019 OKRAssa jaettiin uudistettua kyläesitettä.

Pöytyän kyliä ja kyläsuunnitelmat

Kyläsuunnitelmia päivitetään parhaillaan.

Auvainen

Kylä sijaitsee Kantatie 41:n tuntumassa, Vanhan Turuntien kyljessä, Aurajoen syleilyssä. Liikenneyhteydet ovat erinomaiset, jopa kanoottiretki omalta kylältä naapuripitäjään onnistuu.

Haveri

Pöytyän ja Oripään kunnan rajalla sijaitseva viihtyisä kylä, joka tarjoaa erinomaisen asumisympäristön ihmisille, jotka arvostavat maaseudun rauhaa.

Heikinsuo

Kylä sijaitsee nykyisen Pöytyän kunnan eteläpäässä. Kylältä on noin 10 km:n etäisyys sekä Kyrön että Auran keskuksiin. Maisemallisesti kyseessä on puhtaasti maaseutumainen idylli laajoine peltoaukeineen.

Heinijoki

Vireä kylä, jossa on monenlaista yritystoimintaa ja jossa talkoohenki elää edelleen vahvasti. Kylän välittömässä läheisyydessä sijaitsee muun muassa Vaskijärven luonnonpuisto.

Kalikka 

Kyläyhteisö, joka on virallisesti osa Yläneen kirkonkylää. Alue alkaa Yläneenjoen jokisuusta ja jatkuu ranta-alueena kohti Säkylää. Säkylän maantie rajaa kalikan Pyhäjärven ja tien väliin.

Karinainen

Rauhallinen, vehreä ja mukava kylä, maaseutua parhaimmillaan. Kylää halkoo Tarvasjoki, ja tätä myötäilevän Kyröntien vierellä peltoaukeat ja talot ovat tyypillisintä maisemaa.

Kumila

Kumila-Kaulanperän kylärypäs sijaitsee noin 50 km Turusta, valtatie 9:n ja rautatien varressa. Kylällä on monenlaista toimintaa, erityisesti alueella on hiekkatekonurminen pesäpallokenttä ja pesisseuralla on jokaisessa junnuikäluokassa oma joukkue sekä tytöille että pojille.

Rahkio

Kylä sijaitsee yhdeksän kilometrin päästä Kyröstä kauniin ja vehreän maalaismaiseman keskellä. Kylältä löytyy niin maanviljelystä kuin muutakin yritystoimintaa.

Tourula-Keihäskoski

Tourulan ja Keihäskosken kylät sijaitsevat vanhan Yläneen alueella. Kylien läpi kulkiessa voi nauttia vehreästä maalaismaisemasta, jossa peltoja halkoo Yläneenjoki ja väljä asutus täydentää kuvan rauhaisasta maalaisidyllistä.

Uusikartano

Kylä luo kulttuuria. Vuonna 2011 kyläyhdistyksen ja kylällä toimivan Himolan teatterin työ huomioitiin valinnalla Varsinais-Suomen Vuoden kyläksi.

Yläneen kyläyhdistys

Yläneen kyläyhdistys on perustettu keväällä 2019 ja kyläyhdistyksen toiminta on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle . Yhteinen Yläne ja yhteisöllisyys on sydämen asia.

 

Ota yhteyttä

 

Taina Myllynen
kulttuurisihteeri
puh. 050 560 7168
taina.myllynen(a)poytya.fi