sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
Yläneen luontokapinetin erilaisia puun runkoja.
 
 

Puiden päivä

Puiden päivänä luontokoulun oppilaat oppivat suomalaisia puita. Metsästä kerätään lehtinäytteitä, tutustutaan puiden elämään ja kasvupaikkavaatimuksiin, puissa eläviin eläimiin ja kasveihin puiden juurilla. Sitten mennään sisälle ja tehdään lehtinäytteistä puukirja, jonka kukin osallistuja saa mukaansa.

Tarkemmin päivän sisältö on seuraavanlainen:

Mennään metsään. Kuljetaan erilaisten metsätyyppien poikki ja mietitään kunkin puun elinpaikkavaatimuksia ja seuralaislajeja. Samalla tarkastellaan vuodenajasta riippuen eri puulajien lisääntymistä ja muita erityspiirteitä. Tähän kuluu aikaa tunnin verran.

Seuraavaksi mennään lehtinäytteiden kanssa sisälle ja aletaan rakentaa kerätyistä lehdistä puukirjaa. Sen tekemiseen menee aikaa noin tunnin verran.

Lopuksi tutustutaan Kapinetin luontonäyttelyyn ja kiivetään ulkona näkötorniin. Tähän kuluu aikaa tunnin verran, vähän enemmänkin, jos aikaa on.

Puiden päivään kuluu siis aikaa kolmesta neljään tuntia. Kurssilaisilla tulee olla metsäkävelyyn sopiva varustus. Puiden päivä voidaan järjestää aina, kun puissa on lehti.

Puiden päivän ensisijainen kohderyhmä on alakouluikäiset lapset. Sisätyöskentelyn sujumiseksi ryhmäkoko ei mielellään saa olla yli 20.

 

 

 

Luontokapinetti
Hovilanmäentie 2, 21900 Yläne
puh. 040 7219689

 
x