sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
Aarre aaltosen reliefi
 
 

Saima Tigerstedt-Ylinen

Saima Tigerstedt syntyi Tuuloksella ruotsinkieliseen aatelisperheeseen ja muutti 1880-luvun lopulla perheensä mukana Helsinkiin.

Hän valmistui vuonna1903 taidemaalariksi Suomen taideyhdistyksen piirustuskoulusta. Vuosina 1898 – 1900 hän opiskeli Taideteollisessa korkeakoulussa puukuvanveistoa, nahkaplastiikkaa ja ornamenttipiirustusta. Saima maalasi pääosin akvarelleja, aiheinaan maisemat, interiöörit ja asetelmat. Maalauksia yhdisti realismi, vaikka hän käsitteli maalausta pintana, viivana, värinä ja rytminä. Lisäksi Saima Tigerstedt kutoi mm. huonetekstiilejä, ryijyjä ja kuvakudoksia, joilla osallistui näyttelyihin. Taiteilijan työnsä ohella Saima hoiti perheensä.

Vuonna 1905 avioituneet Saima ja taiteilija Vihtori Ylinen muuttivat rakentamaansa Hauenkuonon taiteilijahuvilaan Elijärven rannalle. Saima ja hänen miehensä Vihtori olivat ensimmäiset ammattitaiteilijat Raumalla asuessaan siellä talvikaudet vuodet 1923 – 1929  lasten koulunkäynnin vuoksi.

Saima Tigerstedt-Ylinen kuoli vuonna 1978 vain hieman alle satavuotiaana. Saiman ja miehensä Vihtorin yhteishauta on Yläneen kirkon hautausmaalla. Hautareliefin on tehnyt Saima.

 

 

 

Lisätietoja Tapahtumakalenterin ja Harrastelukkarin käytöstä

Taina Myllynen
kulttuurisihteeri
puh. 050 560 7168
taina.myllynen(a)poytya.fi

 
x