sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
Aarre aaltosen reliefi
 
 

Hilly Linqvist

Nuorisoseuran myötä näyttämötoiminta on ollut varsin suosittu kulttuurin alue Karinaisissa. Tämän kulttuurialueen väriläikkä oli näyttelijä ja näytelmäohjaaja Hilly Lindqvist joka oli syntynyt Helsingissä vuonna 1889.

Hän oli esiintynyt useissa kokoillanelokuvissa. Karinaisissa hän asui jo 1930-luvulla ja sitten elämänsä viimeiset 15 vuotta. Hän kehitti Karinaisten Nuorisoseuran näyttämötoiminnan ammattiteatteritasolle.

(Lähde Pekka Eskolan blogi 4.1.2014, viitattu 24.4.2017)

Näyttelijä, teatterinjohtaja

Hilly Lindqvist näytteli valkokankaalla 1942-55 parisenkymmentä sivuosaa, jotka olivat usein vanhoja muoreja, ravintola-alan työntekijöitä ja avustajatehtäviä. Hänen huomattaviin filmirooleihinsa lukeutuvat muun muassa Katariinan ja Munkkiniemen kreivin(1943) Jahnukaisen muori ja Rakkauden ristin (1946) ilotyttö Saara. Hilly Lindqvist toimi näyttelijänä ja teatterinjohtajana muun muassa Uudenkaupungin Työväen Näyttämöllä.

Hilly Lindqvist toimi 1930-luvun loppupuolella näyttelijänä ja teatterinjohtajana Uudenkaupungin Työväen Näyttämöllä. Hän teki yhden kiitetyimmistä roolisuorituksistaan Jaakko Lavin kirjoittamassa yhteiskunnallisessa näytelmässä Huuto kellarikerroksesta. "Ilo-Saima johtaja Hilly Lindqvistin esittämänä oli loistava tyyppi saaden tunnetusti jäykän uuskaupunkilaisyleisönkin puhkeamaan suosionosoituksiin", totesi Työväen näyttämötaide -lehti vuonna 1938. Hilly Lindqvist esiintyi myös radiotuotannoissa.

Hilly Lindqvist näytteli valkokankaalla 1942-55 parisenkymmentä sivuosaa, jotka olivat usein vanhoja muoreja, ravintola-alan työntekijöitä ja avustajatehtäviä. Hänen huomattaviin filmirooleihinsa lukeutuvat muun muassa Katariinan ja Munkkiniemen kreivin(1943) Jahnukaisen muori ja Rakkauden ristin (1946) ilotyttö Saara. Hilly Lindqvistin pienempiä sivuosia olivat muun muassa Neiti Tuittupään (1943) rouva Pellinen, Vaivaisukon morsiamen (1944) vanha eukko, Linnaisten vihreän kamarin (1945) keittäjätär, Suviyön salaisuuden (1945) Anna-muori ja Karin äiti Sanna Honka elokuvassa Kaksi vanhaa tukkijätkää (1954).

Lähde

 

 

 

Lisätietoja Tapahtumakalenterin ja Harrastelukkarin käytöstä

Taina Myllynen
kulttuurisihteeri
puh. 050 560 7168
taina.myllynen(a)poytya.fi

 
x