sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
Kuva Kyröstä
 
 

Jätehuolto

Pöytyän kunnan puolesta asukkaiden jätehuollon järjestämisestä ja jäteneuvonnasta huolehtii Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (LSJH).

Lounais-Suomen Jätehuolto on 17 kunnan omistama yhtiö.

Järjestetty jätteenkuljetus koskee jokaista kiinteistöä ja jätteen tuottajaa. Pöytyällä on käytössä sopimusperusteinen jätteenkuljetus. Tässä järjestelmässä kiinteistöt valitsevat itse haluamansa jätteenkuljettajan.

Vaihtoehdot jätteenkuljetukselle:

1. Oma astia kiinteistölle

Polttokelpoisen jätteen astiat on tyhjennettävä vähintään neljän viikon välein. Jos ruokajätteet kompostoidaan pieneläimiltä suojatussa kompostorissa, voidaan jäteastia tyhjentää kahdeksan tai jopa kahdentoista viikoin välein. Vapaa-ajan kiinteistöjen tulee kuulua jätteenkuljetukseen vähintään touko-syyskuun välisen ajan. Pyydä tarjoukset kuljetusliikkeiltä ja tee sopimus jätteenkuljetuksesta.

2. Kimppa-astia naapurin kanssa

Voit sopia myös yhteisen jäteastian käytöstä esimerkiksi naapureiden kesken tai mökkitien tienhoitokunnan kanssa. Kimppa-astian käytöstä tehdään kirjallinen, allekirjoitettu sopimus, joka lähetetään Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnalle.

 Ilmoitus kimppa-astiasta lautakunnalle » 

LSJH:n yhteystiedot:

Turun toimisto
Kuormakatu 17, 20380 Turku
Palvelunumero: 020 047 470
avoinna ma-pe 9–15

Jäteneuvonta puh. 0200 47470
ma–pe klo 9–15
asiakaspalvelu(a)lsjh.fi

Kunnan jätehuoltoviranomainen

Pöytyän kunnan jätehuoltoviranomaisena toimii Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta. Se on 17 kunnan yhteinen toimielin, joka hoitaa jätehuollon lakisääteiset viranomaistehtävät.

Jätehuoltolautakunta päättää muun muassa jätehuoltomääräyksistä ja jätetaksoista. Lisäksi lautakunta seuraa jätteenkuljetuksen järjestämistä ja kiinteistöjen liittymistä kunnan järjestämään jätehuoltoon. Lautakunnan vastuukuntana toimii Turku.

Jätehuoltolautakunnan yhteystiedot:

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta
Turun kaupunki
PL 355
20101 Turku
jatehuoltolautakunta(a)turku.fi

 

 

 

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy
Turun toimisto
Kuormakatu 17, 20380 Turku
palvelunumero: 020 047 470
asiakaspalvelu(a)lsjh.fi

LSJH:n kotisivut »
Jätekeskukset ja lajitteluasemat »

 
x