sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
fiiliskuva
 

Ajankohtaista

10.06.2024

Kunnanhallituksen päätöksiä 3.6.2024

Kunnanhallitus kokoontui 3.6.2024 ja päätti kokouksessaan mm. ehdottaa valtuustolle Pöytyän Vuokra-asunnot Oy:n perustamista.

Kunnanvaltuusto on jo aiemmin (18.9.2023 § 38) päättänyt käynnistää kunnan asuinhuoneistojen vuokraustoiminnan yhtiöittämisen siten, että sekä vuokraustoiminta että vuokra-asuntokiinteistöt ja -osakkeet siirretään kunnan kokonaan omistaman perustettavan osakeyhtiön omistukseen.

Osakeyhtiö on syytä perustaa tässä vaiheessa, jotta käytännön valmistelut voidaan aloittaa ennen toiminnan varsinaista siirtämistä.

Osakeyhtiö (jonka kaikki osakkeet kunta merkitsee itselleen) perustetaan hoitamaan kunnan asuinhuoneistojen vuokraustoimintaa. 

Yhtiön perustaminen tulee valtuuston käsiteltäväksi 17.6.2024.


Kunnanhallitus päätti asettaa testamenttitoimikunnan suunnitelemaan edesmenneen yksityishenkilön kunnalle jättämän testamentin käyttöä.

Testamentti on jätetty käytettäväksi Pöytyän kunnan vanhusten hyväksi ns. vanhan Pöytyän alueella, eli Pöytyän alueella ennen Pöytyän ja Karinaisten yhdistymistä. Yhteensä testamentattuja varoja on hieman yli 720 000 euroa.

Testamenttivarat tulee käyttää vainajan tahdon mukaiseen tarkoitukseen.

Koska kyseessä on merkittävän suuruinen testamentti, on varojen käytön suunnittelemiseksi tarkoituksenmukaista asettaa toimikunta. Toimikunta tekee ehdotukset varojen käytöstä kunnanhallitukselle. 

Toimikuntaan valittiin Hilkka Lindgren, Pentti Wärri ja Marianne Raiko. Esittelijänä toimii kunnanjohtaja ja sihteerinä hallintojohtaja.


Yläneen Kotiseutuyhdistys ry on lähettänyt kuntaan anomuksen 20 000 euron suuruisen pankkilainan takaamiseksi. Kotiseutuyhdistyksen on tarkoitus käyttää summa museonmäellä sijaitsevan suulin korjaamiseen.

Hallitus päätti esittää valtuustolle takaushakemuksen hyväksymistä.


Vuoden 2025 TE-uudistusta silmällä pitäen Turun kaupunki on pyytänyt Turun työllisyysalueen kuntia nimeämään jäsenet Turun työllisyysalueen lautakuntaan.

Loimaan seudun kuntien: Auran kunnan, Loimaan kaupungin, Oripään kunnan ja Pöytyän kunnan valtuustot valitsevat toimielimeen yhteensä 1 jäsenen ja tälle henkilökohtaisen varajäsenen. Varajäsenen on oltava eri kunnasta kuin jäsenen.

Kevään aikana käytyjen neuvottelujen tuloksena Loimaan seudun kunnista esitetään lautakuntaan jäsentä Loimaan kaupungista ja tälle henkilökohtaista varajäsentä Pöytyän kunnasta.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että se valitsee Turun työllisyysalueen lautakuntaan Loimaan kaupungin valitsemalle jäsenelle varajäsenen. Valtuusto käsittelee asiaa 17.6.2024 kokouksessaan. 


Kunnanhallituksen 3.6. kokouksen pöytäkirja on luettavissa täällä.

Hallituksen viimeinen kokous ennen kesätaukoa on 24.6.2024.

 
 
x